Dýňová polévka s klíčenou quinoou
-
4 porce
-
15 minut
-
30 minut
-
45 minut
-
1/2
cibule
-
2 stroužky
česneku
-
1 polévková lžíce
sádla
-
1 větší
brambora
-
1 menší
dýně hokaido
-
1 1/12 litru
zeleninového vývaru nebo vody
-
125 ml
smetany nebo šlehačky
-
sůl, pepř, chili
-
špetka
muškátového oříšku
-
dýňová semínka
-
Klíčené Quinoa lupínky na posypání
- Na sádle osmahneme česnek a cibulku, přidáme na kostky nakrájenou syrovou bramboru a na kostky nakrájenou dýni i se slupkou.
- Mírně osmahneme, přilejeme vývar nebo vodu, zakryjeme poklicí a vaříme doměkka.
- Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem, pokud je třeba osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.
- Přilijeme šlehačku nebo smetanu, můžeme přidat i nasekanou petrželku, pro dospělé i trochu chilli. Krátce povaříme.
- Na talíři místo krutónů dozdobíme posypem z Klíčených Quinoa lupínků.