Jak klíčíme

Proč jíst Klíčené?

Dopřejte svému tělu bílkoviny, vlákninu
a minerální látky

  • Open and it them – no cooking required

    Pochutnat si na nich můžete jen tak samostatně, bez jakékoliv úpravy, jsou krásně křupavé. Nebo z nich vykouzlete lahodnou polévku, pomazánku či i hlavní chod.

  • High nutritional value

    Klíčené produkty patří mezi tzv. funkční potraviny, které pozitivně působí na lidské zdraví a mají vysokou nutriční hodnotu. Zařaďte klíčky do svého jídelníčku.

  • They won’t make you bloated

    Obsahují vyšší koncentraci výživových látek. Příznivě působí na zažívání a jsou lépe stravitelné.

Technologie výroby

Proces klíčení

process m | Why Sprouted?
oves kal 1 | Why Sprouted?

Seed selection

Kvalitu zrnin sledujeme už od zemědělských ploch. Celý proces začíná výběrem vysoce kvalitního zrna s vysokou klíčivostí. Všichni naši dodavatelé musí splňovat standardy kvality, tedy odrůdovou čistotu, vyrovnanost zrn a vysokou klíčivost.

raindrops 2 | Why Sprouted?

Cleaning

Několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu.

water 1 | Why Sprouted?

Soaking

Semena namočíme do pitné vody. Tím dochází k promývání od nečistot.

kliceni kal 1 | Why Sprouted?

Sprouting

Semena začínají ožívat a spouští se série biochemických reakcí, nezbytných pro klíčení. Tato fáze trvá 24 – 48 hodin. Semena během ní částečně změní svůj nutriční profil. Během klíčení samozřejmě sledujeme optimální teplotu a vlhkost.

teplomer kal 1 | Why Sprouted?

Heat Treatment – Drying

Proces klíčení je nutné v optimální fázi zastavit tepelným ošetřením a dosušením materiálu.

paper bag 1 | Why Sprouted?

Packing

Produkty balíme do doypacků pro maloobchod či papírových pytlů s PE vložkou, případně bigbagů pro export.

Frame 347 | Why Sprouted?

Celý klíčící proces se děje v prostředí, kde nedochází ke kontaminaci lepkem

Ochutnejte naše Klíčené produkty

Zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.

cta1m | Why Sprouted? cta2m | Why Sprouted?