Jak klíčíme

Proč jíst Klíčené?

Dopřejte svému tělu bílkoviny, vlákninu
a minerální látky

  • Otevřete a jezte – není nutné vařit

    Pochutnat si na nich můžete jen tak samostatně, bez jakékoliv úpravy, jsou krásně křupavé. Nebo z nich vykouzlete lahodnou polévku, pomazánku či i hlavní chod.

  • Mají vysokou nutriční hodnotu

    Klíčené produkty patří mezi tzv. funkční potraviny, které pozitivně působí na lidské zdraví a mají vysokou nutriční hodnotu. Zařaďte klíčky do svého jídelníčku.

  • Nebude vás z nich nadýmat

    Obsahují vyšší koncentraci výživových látek. Příznivě působí na zažívání a jsou lépe stravitelné.

Technologie výroby

Proces klíčení

process m | Proč Klíčené?
oves kal 1 | Proč Klíčené?

Výběr semen

Kvalitu zrnin sledujeme už od zemědělských ploch. Celý proces začíná výběrem vysoce kvalitního zrna s vysokou klíčivostí. Všichni naši dodavatelé musí splňovat standardy kvality, tedy odrůdovou čistotu, vyrovnanost zrn a vysokou klíčivost.

raindrops 2 | Proč Klíčené?

Čištění

Několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu.

water 1 | Proč Klíčené?

Máčení

Semena namočíme do pitné vody. Tím dochází k promývání od nečistot.

kliceni kal 1 | Proč Klíčené?

Klíčení

Semena začínají ožívat a spouští se série biochemických reakcí, nezbytných pro klíčení. Tato fáze trvá 24 – 48 hodin. Semena během ní částečně změní svůj nutriční profil. Během klíčení samozřejmě sledujeme optimální teplotu a vlhkost.

teplomer kal 1 | Proč Klíčené?

Tepelné ošetření

Proces klíčení je nutné v optimální fázi zastavit tepelným ošetřením a dosušením materiálu.

paper bag 1 | Proč Klíčené?

Balení

Produkty balíme do doypacků pro maloobchod či papírových pytlů s PE vložkou, případně bigbagů pro export.

Frame 347 | Proč Klíčené?

Celý klíčící proces se děje v prostředí, kde nedochází ke kontaminaci lepkem

Ochutnejte naše Klíčené produkty

Zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.

cta1m | Proč Klíčené? cta2m | Proč Klíčené?