Jak klíčíme
Proč jíst Klíčené?
Dopřejte svému tělu bílkoviny, vlákninu
a minerální látky
Jak klíčíme
Dopřejte svému tělu bílkoviny, vlákninu
a minerální látky
Pochutnat si na nich můžete jen tak samostatně, bez jakékoliv úpravy, jsou krásně křupavé. Nebo z nich vykouzlete lahodnou polévku, pomazánku či i hlavní chod.
Klíčené produkty patří mezi tzv. funkční potraviny, které pozitivně působí na lidské zdraví a mají vysokou nutriční hodnotu. Zařaďte klíčky do svého jídelníčku.
Obsahují vyšší koncentraci výživových látek. Příznivě působí na zažívání a jsou lépe stravitelné.
Technologie výroby
Kvalitu zrnin sledujeme už od zemědělských ploch. Celý proces začíná výběrem vysoce kvalitního zrna s vysokou klíčivostí. Všichni naši dodavatelé musí splňovat standardy kvality, tedy odrůdovou čistotu, vyrovnanost zrn a vysokou klíčivost.
Několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu.
Semena namočíme do pitné vody. Tím dochází k promývání od nečistot.
Semena začínají ožívat a spouští se série biochemických reakcí, nezbytných pro klíčení. Tato fáze trvá 24 – 48 hodin. Semena během ní částečně změní svůj nutriční profil. Během klíčení samozřejmě sledujeme optimální teplotu a vlhkost.
Proces klíčení je nutné v optimální fázi zastavit tepelným ošetřením a dosušením materiálu.
Produkty balíme do doypacků pro maloobchod či papírových pytlů s PE vložkou, případně bigbagů pro export.
Celý klíčící proces se děje v prostředí, kde nedochází ke kontaminaci lepkem
Zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.