Naše recepty z munga

 Mungo fazole jsou zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny

První zmínka o konzumaci naklíčených fazolí mungo pochází z období kolem roku 3000 př. n. l. v Číně. Je zároveň prvním záznamem o klíčcích a výhoncích rostlin používaných jako součást potravy člověka. 

Klíčené a sušené fazole mungo Vám nabízíme ve formě křupavých lupínků nebo instantní mouky.

Pečené kořeněné mungo falafely

Pečené kořeněné mungo falafely

Pečené kořeněné mungo falafelyKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 18 ksČas přípravy: 75 min.Doba vaření: 25 min.Celkový čas: 100...

Korejské mungo placičky

Korejské mungo placičky

Korejské mungo placičkyKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: Asi 10 placičekČas přípravy: 15 min.Doba vaření: 20 min.Celkový čas: 35...

Indický dhal z mungo fazolí

Indický dhal z mungo fazolí

Indický dhal z mungo fazolíKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: Pro 4 osobyČas přípravy: 15 min.Doba vaření: 30 min.Celkový čas: 45...

Mungo fazole je obecné pojmenování semene rostliny s názvem vigna zlatá. Pochází z Indie a pěstuje se zejména v Číně a Thajsku.