Dip z klíčeného hrachu

  • 4 porce

  • 15 minut

  • 15 minut

dip z kliceneho hrachu | Dip z klíčeného hrachu

  • 2 šálky Klíčené Hrachové lupínky
  • 1/4 šálku řepkového či olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku

  1. Klíčené hrachové lupínky zalijeme 3 dcl horké vody a necháme 10 minut nabobtnat.
  2. Nalijeme do kuchyňského robotu. Přidáme olej, nahrubo nakrájenou cibuli a podrcený česnek. Dobře pomixujeme.
  3. Dip přeneseme do misky a povrch dipu ozdobíme například jarní cibulkou a dýní. Do dipu můžeme namáčet kousky pečiva či slaný snack. Pomazánka bude skvělá hlavně na jednohubky z bílého pečiva.
    Poznámka:
    •  Do dipu můžete přidat cokoli, co máte rádi – zeleninu, koření či zakysanou smetanu.
    •  Místo Klíčených Hrachový lupínků můžete použít také Klíčené Čočka červená lupínky nebo Klíčené Cizrnové lupínky.