Recepty

Indická veganská hrachová pochoutka

  • Počet porcí

    4 porce

  • Doba vaření

    10 minut

  • Celkový čas

    15 minut

Indicka pochoutka | Indická veganská hrachová pochoutka

Ingredience

  • 1 šálek Klíčené Hrachové lupínky
  • 1 červená cibule (jemně nasekaná)
  • 5 stroužků česneku (rozdrceného)
  • 1 kousek zázvoru (velikost vlašského ořechu), rozdrtit na pastu
  • 2 střední rajčata (nebo protlak)
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 malá chilli paprička jako jalapeno
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 polévková lžíce drceného koriandru
  • 1 šálek kokosového mléka (případně sojového, mandlového či kravského)

Postup

  1. Do hlubší pánve nalejte 1/3 z šálku kokosového mléka. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a chilli, pokud je používáte. Tuk v kokosovém mléce prospěje chuti cibule i bylinek. Dochutíme solí. Smažte pár minut – dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte kmín, koriandr, kurkumu a pepř. Zamíchejte, přidejte rajčatový protlak (nebo 2 nakrájená střední rajčata). Vařte na středně vysokém ohni asi pět minut, nebo dokud se většina kapaliny neodpaří a směs není tmavší.
  3. Přidejte zbývající kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte Klíčené Hrachové lupínky. Nechejte směs vařit 10 minut. Pokud je směs příliš suchá, přidejte vodu.  Zkontrolujte sůl a ozdobte třeba čerstvou bylinkou.
  4. Podávejte horké s rýží, indickým chlebem nebo ciabattou.

Chcete vyzkoušet tento recept?

Budete potřebovat:

  • Klíčené Hrachové lupínky