1 kousekzázvoru (velikost vlašského ořechu), rozdrtit na pastu
2střední rajčata (nebo protlak)
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky černého pepře
1malá chilli paprička jako jalapeno
1 lžičkadrceného kmínu
1 polévková lžícedrceného koriandru
1 šálekkokosového mléka (případně sojového, mandlového či kravského)
Postup
Do hlubší pánve nalejte 1/3 z šálku kokosového mléka. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a chilli, pokud je používáte. Tuk v kokosovém mléce prospěje chuti cibule i bylinek. Dochutíme solí. Smažte pár minut – dokud cibule nezměkne.
Přidejte kmín, koriandr, kurkumu a pepř. Zamíchejte, přidejte rajčatový protlak (nebo 2 nakrájená střední rajčata). Vařte na středně vysokém ohni asi pět minut, nebo dokud se většina kapaliny neodpaří a směs není tmavší.
Přidejte zbývající kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte Klíčené Hrachové lupínky. Nechejte směs vařit 10 minut. Pokud je směs příliš suchá, přidejte vodu. Zkontrolujte sůl a ozdobte třeba čerstvou bylinkou.
Podávejte horké s rýží, indickým chlebem nebo ciabattou.