Naše recepty z cizrny

Cizrna je potravina s vysokým obsahem živin – je bohatá na bílkoviny, vlákninu, foláty a minerální látky jako je železo a fosfor. Proteiny ve vyklíčené cizrně jsou bohaté na esenciální aminokyseliny. Klíčení cizrny zlepšuje stravitelnost bílkovin. Při klíčení se štěpí bílkoviny na jednoduché peptidy, cizrna je pak lépe stravitelná.

Klíčenou a sušenou cizrnu Vám nabízíme ve formě křupavých lupínků nebo instantní mouky.

Luštěninový hummus

Luštěninový hummus

Luštěninový hummusHummus je studený pokrm původem z Blízkého východ - jde o kaši či dip původně z cizrny, dochucený sezamovou pastou.Porcí: 4 porceČas přípravy: 15 min.ReceptIngredience 5 polévkových lžic KLÍČENÉHO HRACHU 3 polévkové lžíce KLÍČENÉ ČERVENÉ ČOČKY 3...

Recept – cizrna

Recept – cizrna

Lívanečky s klíčenou pohankouKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 20 kouskůPříprava: 5 min.Doba smažení: 15 min.Celkový čas:  20...

Cizrna je jedna z nejdříve pěstovaných luštěnin, na Středním východě byly nalezeny pozůstatky staré až 7500 let.