1 polévková lžíceTahini (mírně ředěná sezamová pasta vyrobená z drcených sezamových semínek a mořské soli)
1 stroužekčesneku
2 lžičkyolivového oleje
citronová šťáva
sůl
pepř
špetka sušeného chilli
Pokud máte k dispozici cukinu, můžete jí nahradit některou klíčenou surovinu. Hummus pak bude jemnější.
Postup
Všechny lupínky z klíčených luštěnin nasypeme do misky a zalijeme 150 ml horké vody. Necháme asi 10 minut bobtnat.
Mezitím oloupeme česnek, všechny ingredience kromě koření a několika hrášků a čočky dáme do mixéru a mixujeme až do konzistence hrubého pyré. Dochutíme kořením a nalijeme do misky.
Ozdobíme jarní cibulkou, petrželkou nebo nasekanými oříšky. Podáváme jako pomazánku na sendviče nebo jako dip na zeleninové tyčinky.