Smícháme špaldovou mouku, tahini pastu, změklé máslo, lžičku soli, 50 ml vlažné vody a vypracujeme těsto. Těsto dáme zabalené ve fólii na půl hodiny odležet do lednice a poté vyválíme a přemístíme do koláčové formy. Okraje těsta necháme do výšky asi 2 cm. Dno těsta propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min na 150C.
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na pánvičce. Přidáme nasekanou papriku, necháme chvíli změknout, poté vmícháme česnek a koření. Orestujeme a vmícháme čočkové lupínky, rajčata, špenát a sůl. Zalijeme půl litrem vody a krátce povaříme.
Na závěr osolíme, opepříme, přidáme parmezán a nalijeme na korpus. Pečeme asi hodinu na 180C. Můžeme ozdobit rajčátky, bazalkou, či jarní cibulkou.