Naše recepty z čočky

Čočku můžete použít nejen do salátů, hlavních jídel či pomazánek. Skvěle se hodí i jen tak to jogurtu či do müsli. Výrazně si tak ve vaší snídani navýšíte bílkoviny. Čočka je velice starou plodinou. zmínky pocházejí již z 3. tisíciletí před naším letopočtem z Asie. Má vysoký obsah bílkovin (až 26%), obsahuje taktéž hodnotné sacharidy a nalezneme zde i vysoký podíl železa či mědi. Čočka vzhledem pro své kulinářské vlastnosti je nejhojněji vyhledávanou luskovinou u nás.

Špagetová dýně s klíčenou červenou čočkou

Špagetová dýně s klíčenou červenou čočkou

Špagetová dýně s klíčenou červenou čočkouKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 4 porcePříprava: 15 min.Doba vaření 45 minutCelkový čas: 60...

Čočkovo ovesný dezert

Čočkovo ovesný dezert

Čočkovo-ovesný dezertKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 3 porcePříprava: 10 min.Doba uležení: přes noc (10 hodin)Celkový čas:  1 noc/1...

Sekaná z naklíčené čočky

Sekaná z naklíčené čočky

Sekaná z naklíčené čočkyKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 6 porcíČas přípravy: 30 min.Doba vaření:  45 min.Celkový čas: 75...

Vegetariánská Boloňská omáčka

Vegetariánská Boloňská omáčka

Vegetariánská Boloňská omáčkaKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 4 porceČas přípravy: 10 min.Doba vaření: 20 min.Celkový čas: 30...

Pomazánka s klíčené červené čočky

Pomazánka s klíčené červené čočky

Pomazánka s klíčené červené čočkyKlíčené sušené obiloviny a luštěniny zvyšují biologickou hodnotu stravy. Nebude vás z nich nadýmat a dopřejete svému tělu bílkoviny, vlákninu a minerální látky.Porcí: 3 porceČas přípravy: 5 min.Doba vaření:  Celkový čas: 10...